Enzo Schäfer

Enzo siktar mot att bli certifierad vägglushund.

Till Enzos instagram

enzo

Enzo är en stor Schäferkille som har ett eget Instagram.
Enzo har ett stort intresse för att jobba med nosen, Enzo och hans matte går en specialsökutbildning med inriktnign vägglöss. De hoppas på att bli certfiierade innan December 2020.

Varför vägglöss?

Det hela började med en valig valpkurs där alla fick prova på "nose work". Enzo tyckte detta var jätte kul och snappade upp tekninen snabbt, detta ledde till att Enzo blev anmäld till en Nose work kurs.
Att leta eukalyptus och lagerblad blev en del av vardagen och Enzo behövde nya utmaningar. Vi började klura på om det skulle kunna gå att arberta med Enzo och hans fantasktisa nos. Narkotika, vapen och bomber i all ära men det finns redan många polishundar som är grymma inom just det.
Vi kikade upp kurser om barkborrar men eftersom Enzo är stor är han inte den smidigaste så det skulle kunnat blivit ett problem då man är många många timmar ute i skog och är en stor fördel om man har smidig och snabb hund
sedan knäckte vi det, vägglöss skulle kunna funka. Vi startade vår utbildning oktober 2019 och hoppas bli klara snart. Tanken är då att vi ska kunna jobba tillsammans som ett team.