Tips på saker som kan göra hösten lite roligare.

Här har jag samlat en del tips på saker som kan lysa upp den trista vardagen på hösten.
Naturen

Är du en människa som älskar att vara ute i skog och mark så är det här en perfekt årstid att helt gratis bunkra upp med mat från naturens eget skafferi, både svamp och bär är relativt lätta att hitta om du ger det din tid och energi. Det finns även många ätliga växter ute i naturen som kan blandas i en riktigt god sallad och ge en extra vitaminboost. Det kan vara bra att ha en bok eller app som du kan konsultera så du inte råkar plocka med dig något giftigt hem.
Tid för dig själv

Tycker du att det är pest och pina att vara ute i naturen så finns det lyckligtvis en hel del saker att hitta på både hemma eller på ett närliggande café. Nu kanske är tiden då du faktiskt tar en timme efter arbetet och går och sätter dig på ett mysigt fik med den där boken som du tänkt så länge att du vill läsa men aldrig hittar tid till.

Vill du helst vara hemma så kan du ta dig tid att laga en extra god frukost en ledig dag och krypa upp i soffan med boken eller kanske något du vill se på tv. Det viktiga är att ge sig själv lite tid att bara få vara utan krav och önskemål från andra.

Är det svårt att få till tiden hemma på grund av att det finns andra som behöver uppmärksamhet där så kanske du kan hitta någon timme i veckan då du har din egen tid där du får göra precis vad du vill.


Vara ute i god tid


Sitter du som jag och tittar på en massa fina saker som folk har gjort själva och önskar att du också hade tid att ägna dig åt att göra egna julklappar till de du känner? Jag har upptäckt att om jag börjar planera redan i oktober och kanske till och med sätter igång att virka den där mössan jag tänkt att syrran skulle få så hinner jag verkligen njuta av julen sen. Att tillverka egna julklappar behöver inte vara så komplicerat, de flesta mammor blir glada över att få lite hemmgjord müsli, fröknäcke, sköljmedel, ljus eller vad man nu vill tillverka.


Man behöver inte vara finsnickare eller syproffs för att göra egna saker. Det räcker med lite inspiration och kanske ett bra recept eller två.